MIGDAŁOWE FRAPPE
Szkoła? Uczelnia? Praca? Potrzebujesz dużo energii? Zacznij dzień pozytywnie od orzeźwiającej mrożonej kawy.
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
50 ml wody
100 ml mleka
kilka kropel ekstraktu migdałowego
1-2 łyżeczki cukru trzcinowego
kilka kostek lodu
bita śmietana
płatki migdałowe
Kawę zalej wodą i dokładnie wymieszaj (możesz również rozpuszczalkę zastąpić przestudzonym espresso z kawowego ekspresu). Dodaj mleko, cukier i olejek migdałowy (możesz go zastąpić amaretto, jednak taką opcję polecam na sobotnie popołudnie :) ). Wrzuć kostki lodu, udekoruj śmietaną i płatkami migdałowymi. Gotowe!
Lista zakupów
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
50 ml wody
100 ml mleka
kilka kropel ekstraktu migdałowego
1-2 łyżeczki cukru trzcinowego
kilka kostek lodu
bita śmietana
płatki migdałowe
Przygotowanie
Kawę zalej wodą i dokładnie wymieszaj (możesz również rozpuszczalkę zastąpić przestudzonym espresso z kawowego ekspresu). Dodaj mleko, cukier i olejek migdałowy (możesz go zastąpić amaretto, jednak taką opcję polecam na sobotnie popołudnie :) ). Wrzuć kostki lodu, udekoruj śmietaną i płatkami migdałowymi. Gotowe!
Komentarze
Prześlij komentarz