EKSPRESOWY MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY
Na pewno zdarzają się Wam sytuacje, gdy do domu niezapowiedzianie wpadają sąsiedzi, przyjaciele, koledzy z pracy czy też rodzina. Razem z nimi przychodzi panika i nasuwa się pytanie, co by tu przygotować, by zadowolić naszych gości? Zawsze możemy mieś jednak w zasięgu ręki takie produkty, z których wyczarujemy coś naprawdę smacznego.
150g białej czekolady
250 ml kremówki
garść owoców
Białą czekoladę połam na kosteczki i rozpuść w kąpieli wodnej. Pozostaw następnie do wystygnięcia.
Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno. Stopniowo dodaj do niej przestudzoną białą czekoladę. Wymieszaj delikatnie, aby piana nie opadła.
Mus nakładaj małymi porcjami do salaterek (deser jest bardzo słodki). Ułóż na nim owoce.
Mus możesz również użyć jako dodatek do innego deseru.
Lista zakupów
150g białej czekolady
250 ml kremówki
garść owoców
Przygotowanie
Białą czekoladę połam na kosteczki i rozpuść w kąpieli wodnej. Pozostaw następnie do wystygnięcia.
Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno. Stopniowo dodaj do niej przestudzoną białą czekoladę. Wymieszaj delikatnie, aby piana nie opadła.
Mus nakładaj małymi porcjami do salaterek (deser jest bardzo słodki). Ułóż na nim owoce.
Mus możesz również użyć jako dodatek do innego deseru.
Komentarze
Prześlij komentarz